cacaoceremonies

Wat is cacao?

De chocolade zoals wij ‘m kennen ligt mijlenver uiteen met de smaak waar chocolade écht van is gemaakt: namelijk rauwe cacao van een cacaoplant. En dát is het soort cacao dat wordt gebruikt tijdens een ceremonie.

Al eeuwenlang wordt cacao traditioneel gebruikt op verschillende manieren in ceremonies. Het wordt een hart-opener genoemd. De effecten van cacao zorgen voor een gevoel van liefde, dankbaarheid, creativiteit en expansie in het hartgebied. 
Het bevat veel antioxidanten en mineralen zoals koper, ijzer en magnesium dat de spieren helpt ontspannen. Door de antioxidanten openen de bloedvaten zich en kan zuurstof makkelijker door het lichaam verspreiden. De hersenen en het hart kunnen zelfs tot 40% meer aan zuurstof ontvangen. Cacao werkt als katalysator voor expressie en helpt diepere emoties en gevoelens makkelijker te uiten, waardoor er meer ruimte ontstaat en je een vrijer gevoel zal ervaren.

Ben je wel eens naar een cacao ceremonie geweest? Zo niet, zet het dan zeker op je bucketlist!
Het is een onvergetelijke ervaring en misschien zelfs iets dat je meerdere keren wilt meemaken. 

Een ceremonie (tijdsduur ca. 3 uur) is een magisch zintuiglijke beleving. In een cacaoceremonie werken we met dit plantmedicijn om onze genezing en groei te ondersteunen. Cacao is een doorgang naar transformatie, of het nu gaat om het loslaten van oude patronen en trauma’s of dat je tot een dieper begrip wil komen van jezelf en jouw unieke levenspad.

Met de juiste dosis en intentie, kun je dit o.a. ervaren
• Diepere hartverbinding en liefde
• Moeiteloze focus
• Meer verbinding met andere mensen
• Inspiratie & Creativiteit 

Een cacao ceremonie is geschikt voor als je:
• Contact wil maken met je ware essentie, je ziel
• Trauma’s uit het verleden wilt verwerken
• Innerlijke rust en harmonie wilt bereiken
• Perspectief en vertrouwen wilt verbeteren


Hoe ziet een cacao ceremonie eruit?

Rond 19.00 uur: Uitleg over de ceremonie door Tanja en Simone en het delen van elkaars intentie in de groep.
Rond 19.30 uur: Dan volgt er een geleide meditatie om je hoofd wat rustiger te maken en je hart meer openen voor de ceremonie. 
Rond 20.00 uur: De cacao wordt gedronken en voel je dat het ong. een half uur na inname gaat werken. Je stelt je langzaam verder open voor jezelf en anderen. Je zult je helder en vrij voelen, waardoor je in staat zult zijn om belemmeringen en negatieve energieën die je omringen los te laten. De een blijft lekker zitten, de ander kan de behoefte hebben om te gaan dansen. Allemaal prima! Je mag hier helemaal jezelf zijn zonder oordeel! Je zult leren dankbaar te zijn voor wie je bent, wat je hebt en vrede met jezelf te hebben. Na de ceremonie is er ruimte om jouw ervaring te delen met de groep.

Je zult je eigen wijsheid aanspreken en in diepe verbinding zijn met jezelf en de anderen. Je hoeft hier helemaal niets voor te doen of te kunnen. Kom rust, liefde en vertrouwen ervaren.


Hoe bereid ik mij voor?
We adviseren je om op de dag vanr de ceremonie lichte maaltijden te eten zoals fruit, salade of rauwe/gegrilde groenten.

–        Drink die dag geen koffie. Geen alcohol en drugs voor, tijdens en na de ceremonie
–        Eet licht en plantaardig 4 tot 6 uur van tevoren
–        De cacao drank is volkomen veilig en heeft geen hallucinerend effect
–        Neem mee: extra warme kleding mee, sokken, kussentje, ligmatje, dekentje, flesje water.
Eventueel pen en papier voor het opschrijven van jouw inzichten.  Cacao heeft een dehydraterende
werking en omdat we de cacao in een hoge dosis drinken, is het daarom belangrijk genoeg water
en/of thee te drinken na de ceremonie. Neem iets te eten mee voor na de cacaoceremonie.

Conclusie
Een cacao ceremonie past bij jou als je denkt/voelt dat je van meer duidelijkheid en rust in je leven kunt profiteren. Je hebt niets te verliezen en zoveel te winnen!  Aanmelding: via het contactformulier of via mail: simone(at)sivana.nl
Na de aanmelding ontvang je een bevestiging en intakeformulier.

Aanmelden
Inschrijving vooraf verplicht via de contactpagina of een mail te sturen aan: info(at)praktijkvrijevlinders.nl of simone(at)sivana.nl
U ontvangt de bevestiging, intakeformulier met praktische zaken.
Heb je meteen een vraag? Bel dan met Tanja Verheijen 0117-850891 of Simone van Ham 0625122877

Privesessies zijn ook mogelijk. Dit is een bijzonder mooie combi van een cacaoceremonie, klankschalen en massage. De duur ervan is 2 uur. Kosten 120 Euro

Annuleringsvoorwaarden:
De kosten voor de ceremonie bedraagt € 30,- per persoon. Na je aanmelding ontvang je een bevestiging en intakeformulier. Het bedrag graag contant te voldoen op de dag van de ceremonie.
Bij afmelding, ongeacht de reden, tot 7 dagen voor de geplande ceremonie bedragen je kosten €15,-. Bij afmelding korter dan 7 dagen voor de geplande ceremonie brengen wij €30,- in rekening. Je kunt eventueel ook iemand anders je plaats laten innemen in overleg met ons.

Contra-indicaties:
Cacao is een vasodilator die de bloeddruk verlaagt. 
Lichamelijke ziekten die een risico zouden kunnen vormen: hartklachten, hoge bloeddruk, nieraandoeningen, geestelijke ziekten.
Bij bepaalde ernstige instabiele geestelijke aandoeningen als schizofrenie (of aanleg hiervoor), psychose, bipolaire stoornis en symptomen van borderline wordt het gebruik afgeraden.Het gaat niet samen met een aantal medicijnen waaronder anti depressiva, medicatie met SSRI en MAOI, tramadol, Lithium. Benzodiazepines zijn benzo’s of pammetjes zoals Diazepam en zijn rustgevende medicatie. Deze groep medicatie geeft een licht verhoogd risico en kunnen ervoor zorgen er voor dat de cacao minder goed werken.Neem bij medicijngebruik altijd contact op met je arts om te informeren of die betreffende medicatie te combineren is met cacao. Alcohol en of drugs mogen nooit in combinatie gebruikt worden.

Voor de zekerheid en voor de juiste mindset, voorbereiding is ons advies om 2 dagen vooraf helemaal geen drugs te nemen en na afloop minimaal 24 uur te wachten voor je weer iets neemt. Drink geen koffie op de dag zelf en eet bij voorkeur lichte, vegetarische maaltijden. 3 uur voor de ceremonie niets meer eten!